Огласна табла

  1. Почетна
  2.  » 
  3. Огласна табла
  4.  » Добитници Светосавске награде

Просвјетни радници су лучоноше светосавља јер знање преносе на своје ученике, али су и примјер другима. Преузети обавезу подучавања оних који су наша будућност није никада било лако. Професија којом се бавимо одувијек је захтијевала велику одговорност према дјеци, њиховим родитељима, колегама, цјелокупној заједници. Захтијевала одговорност и подразумијевала неизмјерну љубав према свом позиву јер се само тиме може објаснити све оно што учитељи, наставници, професори чине свакодневно. Звук школског звона, дјечија граја у школским ходницима, дневник под руком и књига у руци су обиљежја сваког нашег радног дана. Иако се понекад учини да знање и учење није цијењено, увијек се вратимо на једине истинске вриједности јер учење је као веслање узводно. Чим се престане, одмах се креће уназад. Зато смо ми са својим ученицима вриједни веслачи који се труде да непрестано иду напријед у сусрет новим изазовима.

Свјетлост Светог Саве обасјава и непрестано исцртава  пут којим корачамо. Она обвезује све нас, а посебно учитеље и наставнике, да у себи траже дјелић, ту искру светосавља што непрекидно свијетли у прохујалом времену. Свети Сава нам је то оставио као духовни тестамент.

Са поносом истичемо да наша школа ове године има чак 3 добитника Светосавске награде из реда учитеља и наставника коју додјељује Министарство просвјете и културе Републике Српске, а то су: Жана Бутулија, Слађана Поповић и Бранко Ступар.

Честитамо нашим колегама и желимо им још много успјеха у будућности!

Изабери по датуму

јун 2024.
П У С Ч П С Н
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930