„ЧАРОБНА ИНТЕРКУЛТУРАЛНА МРЕЖА ПРИЈАТЕЉСТВА“

МОДУЛ 5-Калеидоскоп врлина

Шеснаест ученика наше школе са својом наставницом Слађаном Поповић и ове године учествује у међународном пројекту –Чаробној интеркултуралној мрежи пријатељства.

Пројекат  је основан 2018.године, подијељен је у 7 модула, док су до сада имплементирана четири, а у току је  пети модул.

1.модул-Језици свијета, учествовало је око 10 000 ученика и 380 наставника  из 400  школа из 32 земље;

2.модул-Религије и културе народа свијета, учествовало је око 18 000 ученика и 750 наставника из 580 школа из 16 земаља;

3.модул-Разбијање стереотипа и предрасуда, учествовало је око 24 000 ученика и 1300 наставника из 980 школа из 47 земаља;

4.модул-Дигитални  изазов током пандемије, учествовало је око 13 000 ученика и 330 наставника из 371 школе  из 9 земаља.

У 5.модулу  под називом Калеидоскоп врлина желимо да подигнемо свијест  о томе да су данас у фокусу људске мане, да су медијски натписи о људским манама далеко видљивији и да је веома ријетко у жижу  јавности ставити било коју људску врлину, као што су  доброта, поштење, љубав, искреност

Циљна група су дјеца узраста од 5 до 18 година и њихови учитељи из цијелог свијета.

Главни циљ пројекта је  оснаживање ученика и наставника у сфери  интеркултуралности  кроз глобално умрежавање, наглашавање  вршњачког  учења  о другим народима , њиховим земљама  и културама  те, на тај начин, постизање  четвртог циља седамнаест развојних циљева УН-а.

Кроз први  пројектни задатак  Радозналост  наши ученици су путем    скренути пажњу на радозналост као врлину. На особину коју сви посједујемо! Она постоји с разлогом.

Треба да будемо радознали, да истражујемо, да стичемо нова искуства! То је здрава радозналост, али морамо да пазимо ….да врлина не пријеђе у ману!

У понедјељак, 10.10.2022.године имали смо дивно дружење ученика „ Прва основна школа „ Доњи Вакуф и ОШ „ Георги Стојков Раковски“ и њихових менторки Вернеса Манов и Слађана Поповић.

Вече је протекло у пријатној атмосфери. Разговарали смо о свему…школи, пројекту, врлинама, радозналости…

Veštine

Objavljeno

10/10/2022

Prosledi komentar

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *